Het is lente! – 5 Tips om je auto na de winter goed schoon te maken

Het is lente, de zon gaat weer schijnen en het is tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Vergeet daarbij je auto niet!

Het schoonmaken van je auto na de winter is belangrijk om zout, vuil en andere winterse verontreinigingen te verwijderen en ervoor te zorgen dat je auto er goed uitziet en goed blijft functioneren.

Hier zijn 5 tips om je auto na de winter schoon te maken:

  1. Begin met een grondige wasbeurt. Kies het meest uitgebreide programma, dus met hoge druk, bodemreiniging en een polish wax of lakverzegeling.  Kies bij voorkeur een wasstraat waar je auto handmatig wordt voorgewassen.
  2. Verwijder hardnekkige vlekken en verontreinigingen.
  3. Reinig het interieur van de auto. Stofzuig het interieur grondig en gebruik een interieurreiniger om de bekleding en het dashboard schoon te maken. Vergeet ook niet de ramen van binnen schoon te maken.
  4. Behandel de lak van de auto. Breng na het wassen en reinigen van de auto een lakbeschermer aan om de lak te beschermen tegen de elementen en om de glans van de auto te verbeteren.
  5. Controleer de bandenspanning en het oliepeil. Zorg ervoor dat de banden op de juiste spanning zijn en controleer het oliepeil om er zeker van te zijn dat je auto goed blijft functioneren.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je auto na de winter goed schoon is en goed blijft functioneren zodat je met een veilig gevoel de lente in kan!

Deel dit bericht: